Seija Kinnari


Kuvataiteilija Seija Kinnari

Seija Kinnari syntyi Kylmäkoskella 3.8.1946. Hän aloitti taideopintonsa Tampereen työväenopistossa, sen jälkeen Pirkkalan nelivuotisessa kuvataidekoulussa. Myöhemmin Seija jatkoi opiskelua Vanajaveden opistossa, Lapin Yliopiston kuvataiteen approbaturia sekä Akaa opistossa Helsingin Yliopiston taidehistorian approbatturia. Seija on osallistunut myös lukuisille taideleireille.

Seijan taidetta on esillä pysyvissä näyttelytiloissa sekä Tampereella Kampaamo-Galleria Seija Kinnarissa että Kaukolan Koti-Ateljeessa Kylmäkoskella. Seijan töitä on esillä myös julkisissa tiloissa, kuten Kalevan kukkatukku, Kangasalan terveyskeskus, Akaan kaupunki ja Akaan seurakunnassa.

Seija on toiminut taideopettajana ja kirjankannen kuvittajana. Hän on tehnyt ympäristötaideteoksia useina vuosina ympäristötaidenäyttelyihin yhdessä aviopuolisonsa Vesa Kivisen kanssa. Vuodesta 1989 Seija on pitänyt ahkerasti sekä omia näyttelyitä, että osallistunut yhteisnäyttelyihin mm. Pirkkalan Taideyhdistyksen, Kylmäkosken Pilvenpiirtäjien ja Akaan Kuvataiteilijoiden kanssa.

Seijan ensimmäinen työ on ’Ruusukori’ vuodelta 1981.